Thursday, 18 July 2013

Persoalan Pertama ?





Assalamualaikum and hello :)


Adikadik ! Jumpa lagi di entry baru ini . Khas untuk adikadik yang bakal berdaftar september ini sesi 2013/2014. Sihat? bagaimana persiapan untuk ke UPM? Sudah selesai? bagus adikadik kakak ni. Okay hari ini kakak yang baik hati ini akan menerangkan sedikit sebanyak tentang kolej 16 . Yang pasti ramai yang nak tahu macam manalah bilik kolej 16 kan? marimari semua kakak cerita . Alhamdulillah untuk pengetahuan adikadik, kolej kita ada 3 jenis bilik . a) bilik seorang b) bilik berdua c) bilik berempat .Jadi kakak tunjukkan sedikit gambar yang ada dalam koleksi kakak okay . Harap dapat beri gambaran dengan lebih jelas untuk semua . Mari ! yuk! ayuh :)



                                                            
Mulakan dengan pintu . inilah rupa pintu bilik andaanda nanti . Cantikkan? Baru pintu kan , belum tengok di dalam . Okay seterusnya ......

                               

Buka pintu , jengjeng . Tahniah adikadik . Inilah rupanya bilik adikadik . (kalau empat orang satu billik lah ye) . Pandang ke kiri dan ke kanan ! 

                                                            

Ini ruangan depan pintu bilik awak ye . Boleh susun kasutkasut cantik kuliah awak dekat sini. Pandaipandailah guna ruang eh . Bilik ini ruangnya terhad :) Faham kan?

                                            

Ini dipanggil pembahagi / benteng . Bukan bergaduh ye adik tapi , kiri dua biji katil dan kanan dua biji katil . Ada geng gitu tapi jangan gaduh , mesraaaa :)

                                           

Pandang ke kanan , ini lah rupanya . Walaupun tak luas tapi selesa dik . Biasakan diri :)
                                    
                                    

Pandang ke kiri . Sama je dengan kanan tadi . Takdenya beza . Adil dan saksama gituuuu :)




Di hujung setiap katil , awak disediakan dengan meja study . Selesa bak hang . Pandaipandailah decorate nanti untuk naikkan semangat study awak nanti :) peace! 


 Hah macam nilah rupa nya . Hujung katil tuu ada meja untuk belajar . Ada lampu sorang satu lagi kalau awak jenis yang study tengah malam atau pagipagi . Takyah buka lampu besar , ganggu rakan lain tidur je nanti . Elok gunakan lampu meja , tak sakit mata kan :)

 

Tadaaaaaa. Katil awak . Emmmm bolehlah daripada tak ada kan. Decorate sikit lah ye awak supaya selesa. Jangan lupa bawa bantal, cadar sendiri . Maaflah tak disediakan bantal , katil jeee :)



Ini pula almari awak . Kayu je , bukan besi . Kalau ada yang rosak silalah buat aduan :) Ketinggiannya taklah tinggi sangat . Adalah setinggi lima kaki jee :) mungkin lah . 


Inilah rupanya . Di hujung sana , tepi pintu adalah almari awak! tadaaaaaa. 


Ruang di antara dua katil di setiap bahagian . InshaAllah muatmuat untuk awak menunaikan solat :) jangan risau kay.


Pembahagi antara kiri dan kanan :)


Terakhirnya , adikadik semua pandang lah ke kiri dan ke kanan . Kalau ada apaapa persoalan nak diajukan . Silalah tanya . InshaAllah kakak tolong mana yang mampu . Jumpa di lain 'entry'. Salam semua :')


                                                                                             
                                      

2 comments:

  1. jangan risau . kalau anda tak suka dengan kedudukan benda2 yang ada dlm bilik ni(bhgian anda ye),boleh ubah. mungkin anda blh ajak kawan sblh anda utk sama2 ubah.so that ruang jd lebih luas n lbh selesa mungkin :)

    ReplyDelete